لیست اختراعات احمد جمشیدی
اين اختراع در زمينه ي پليمر و داروسازي است. در اين اختراع از يك سامانه ي دوجزيي پليمري- غير پليمري جهت رهايش كنترل شده ي دارو بر پايه ي سامانه هاي تشكيل شونده در موضع استفاده شده است. از اين اختراع مي توان جهت رهايش داروهاي مختلفي استفاده كرد و آنها را به شكلي طراحي كرد كه براي كاربرد هاي مختلف و در زمان هاي مورد نياز رهايش از آن ها صورت بگيرد. در اين اختراع از كوپليمر پلي لاكتيك- كو- گلايگوليك اسيد (PLGA) و ماده ي ساكاروز استات ايزوبوتيرات (SAIB)به عنوان حامل دارو استفاده شده است. با توجه به نوع دارو و مدت زمان مورد نياز براي رهايش دارو، از حلال هاي مختلفي از جملهN- متيل-2-پيروليدون(NMP) مي توان استفاده كرد. همچنين با توجه به ماهيت SAIB ميزان استفاده از حلال آلي به نسبت سامانه هاي مرسوم كنوني تا حد زيادي كاهش مي يابد. به علاوه به علت تغيرات شديد ويسكوزيته SAIB در معرض حلال مي توان قابليت تزريق پذيري را راحت تر كرد.
پسماندهاي نفتي يكي از مشكلات زيست محيطي صنعت حفاري به حساب مي-آيند. به منظور تصفيه اين نوع پسماند تا كنون از روش هاي متفاوتي استفاده شده است. الكتروكينتيك يكي از روش هاي نوين است كه در پاكسازي خاك هاي آلوده به انواع مواد آلاينده مورد استفاده قرار گرفته است، اما تاكنون گزارشي مبني بر استفاده از روش الكتروكينتيك به منظور پاكسازي پسماندهاي نفتي از آلاينده هاي هيدروكربني ارائه نشده است. اين امر به دليل غلظت بسيار بالاي آلاينده، آبگريزي اين نوع از آلاينده، خواص فيزيكي و شيميايي متفاوت باخاك است كه موجب ناكارآمدي الكتروكينتيك در تصفيه اين نوع از پسماند شده است. در اين اختراع با تلفيق روش الكتروكينتيك با تكنيك فنتون و با استفاده از الكترودهاي مس ضعف هاي اين روش به حداقل رسيده است و روند حذف آلاينده ها از پسماند تغيير محسوس دارد، به طوري كه با استفاده از اين روش علاوه بر پاكسازي محيط آلوده، قابليت بازيابي آلاينده ها نيز ميسر شده است.
در اين اختراع به دانش فني تهيه نانو ذرات پليمر زيست تخريب پذير پلي لاكتيك - گليكوليك اسيد بدون دارو با استفاده از روش امولسيون روغن / روغن - تبخير حلال و همچنين تهيه نانو ذرات پليمر زيست تخريب پذير پلي لاكتيك - گليكوليك اسيد بارگذاري شده با دارو با استفاده از روش امولسيون روغن - روغن - تبخير حلال دست يافتيم. با كمك اين فرايند درمقايسه با تحقيقات و فعاليت هاي گذشته علاوه بر حذف پايدار كننده روش امولسيون دوگانه درصد داروي بارگذاري شده به مراتب بيشتر از روش هاي قبلي خواهد بود كه اين يك مزيت مهم در مورد زمان و ميزان داروي استفاده شده طي دوره درماني بيماري خواهد بود. در بررسي عوامل مختلف بر اندازه ذرات پليمر زيست تخريب پذير پلي لاكتيك - گليكوليك اسيد مشخص شد كه در يك غلظت ثابت پليمري ، با افزايش سرعت همزن اندازه ذرات به دست آمده كاهش مي يابد. از طرفي در سرعت ثابت همزن مي توان دريافت كه با كاهش غلظت پليمر ، اندازه ذرات به دست آمده كوچكتر شده است. در ضمن ذرات در محدوده بين 200 تا 800 نانومتر و بصورت كروي و با سطوح صاف و يكنواخت مي باشد.
1- تهيه ميكرو ذرات پليمر زيست تخريب پذير پلي لاكتيك- گليكوليك اسيد بدون دارو با استفاده از روش امولسيون روغن /روغن - تبخير حلال 2- تهيه ميكرو ذرات پليمر زيست تخريب پذير پلي لاكتيك- گليكوليك اسيد بارگذاري شده با استفاده روش امولسيون روغن /روغن - تبخير حلال 3- در بررسي عوامل مختلف بر اندازه ذرات پليمر زيست تخريب پذير پلي لاكتيك- گليكوليك اسيد مشخص شد كه در يك غلظت ثابت پليمري، با افزايش سرعت همزن اندازه ذرات به دست آمده كاهش مي يابد. از طرفي در سرعت ثابت همزن مي توان دريافت كه با كاهش غلظت پليمر، اندازه ذرات به دست آمده كوچكتر شده است. 4- بررسي رهايش دارو از ميكرو ذرات در محيط برون تني تحت شرايط استاندارد (دما-37 درجه سانتيگراد) 5- بررسي حلال هاي باقيمانده درون ذرات نتايج آزمايشات نشان داد كه مقدار حلال باقيمانده در نانو ذرات تهيه شده زير ppm 0.1 مي باشد كه نشان مي دهد كه مقدار حلال باقيمانده در نانو ذرات در محدوده قابل قبولي مي باشد.
ظاهر فيزيكي مناسب، زيبايي و نگه داشتن جواني مفاهيم جديد نبوده و در تمام جوامع بشري جايگاه ويژه اي دارد اين غريزه متخصصين بهداشتي - آرايشي و جراحان را بر آن داشت كه تدابيري را براي رفع اين عارضه و بقاقاي آن بيانديشند. از اين رو روشهاي مختلفي براي رفع آكنه و چين و چروك و اثرات آن ارائه شد كه هر كدام داراي مزايا و معايب خاص خود مي باشند. با اين روشها توانستند تا حدودي اين بيماري را كنترل و درمان نمايند. اين روشها شامل استفاده از داروها، كرمها، لوسيون، اشعه ليزر و يا پچها مي باشند. اما با يك مطالعه دقيق مي توان دريافت از ميان روشهاي فوق تنها روش استفاده از پچها است كه نياز به عوامل جانبي ديگري همچون حضور متخصص ، استفاده از كرمهاي ضد آفتاب و ... را نداشته و در حال حاضر با توجه به راندمان بالا و كاهش عوارض جانبي يكي از بهترين راههاي درمان اين عارضه مي باشد. از ميان فرمولاسيونهاي تهيه شده بهترين نمونه از لحاظ چسبندگي و مقاومت پوستگي انتخاب و جهت بررسي ميزان رهايش مواد فعال مانند ساليسيليك اسيد با استفاده از دستگاه HPTLC مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج نشاندهنده رهايش تنها 12 درصد از ساليسيليك اسيد در يك دوره 8 ساعته بود. از اينرو مي توان گفت با توجه به استفاده 8 ساعته از اين محصول و سه روز در هفته و وجود يك مانع بزرگ مانند پوست اين مقدار رهايش قابل قبول است. لذا اين فرمولاسيون توانايي ارائه به بازار را دارد.
در سامانه هاي كاشتني حامل دارو براساس آناتومي موضع مورد نظر شكل هندسي سامانه طراحي مي شود از آنجائيكه شكل هندسي ماتريس حامل دارو نقش اساسي در ميزان رهايش دارو ايفا مي كند ارائه روشي جهت بهبود خصلت شكل پذيري و خواص مكانيكي سامانه ضروري مي باشد. با توجه به اينكه پلي l لاكتايد گزينه مناسبي به عنوان حامل دارو مي باشد ولي بدليل اينكه اين پليمر فاقد خصلت پرس پذيري است و زا طرف ديگر ناپايداري آن در دماي بالا استفاده زا روشهاي قالبگيري حرارتي را محدود مي كند. در اين طرح روشي ارائه گرديده كه با تغيير خواص فيزيكي پليمر با روشهاي انحلالي قابليت شكل پذيري پليمر را افزايش داده بطوريكه با روش پرس سرد مي توان آنرا قالبگيري نمود. در اين طرح ابتدا با استفاده از روش پليمريزاسيون حلقه گشا پلي L - لاكتايد با وزن مولكولي بالا سنتز گرديد. سپس با انحلال در حلالهاي غير سمي نظير N - متيل پيروليدون دانسيته پليمر كاهش يافت. پس زا مراحل حذف حلال از پودرهاي پليمري حاصله قرص هايي به منظور بررسي خواص فشردگي تهيه گرديد. نتايج بدست آمده افزايش خواص مكانيكي را تاييد مي كنند.
فورفورال ماده شيميايي ارزشمندي است كه درختي از محصولات مختلف فوراني برپايه آن قابل استحصال است. ايده اصلي اين اختراع استفاده از ضايعات ليگنوسلولزي باقيمانده از دانه¬گيري بلال ذرت به عنوان يك زيستتوده ارزان قيمت، در دسترس، تجديدپذير و فاقد كاربرد صنعتي مشخص است. فورفورال تركيب حدواسط ارزشمندي براي توليد ديگر تركيبات حدواسط مانند فورفوريل الكل يا مواد ارزشمند شيميايي ديگري است كه كاربرد زيستي مشخصي به عنوان دارو و ... داشته باشند. بدين منظور، ابتدا همي¬سلولز، ليگنين و سلولز از ضايعات ليگنوسلولزي باقيمانده از دانه¬گيري بلال ذرت جداسازي، خالص¬سازي و هويت¬يابي شدند. در مرحله استحصال فورفورال تأثير متغيرهايي مانند زمان استخراج، زمان خيس خوردن، نسبت حجم اسيد به وزن همي سلولز و همچنين مقدار نمك بر بازده استخراج فورفورال بررسي شد تا شرايط و فرمولاسيون بهينه از نظر مقدار بازده توليد فورفورال به دست آيد و فورفورال حاصل با استفاده از تكنيك¬هاي GC-MS، FTIR، 1HNMR و 13CNMR هويت¬يابي شد و باقيمانده ضايعات ليگنوسلولزي در اين مرحله به كربن فعال تبديل شد. در مرحله بعد، مشتقات مختلفي از فورفورال تهيه و شناسايي شدند. چون منومر فورفوريل الكل، پركاربردترين مشتق فورفورال محسوب مي¬شود، ابتدا توليد فورفوريل الكل از فورفورال از طريق واكنش كانيزارو/ كراس كانيزارو به عنوان ساده¬ترين، اقتصادي¬ترين و در دسترس¬ترين روش احياي فورفورال در فاز مايع انجام شد و هم فورفوريل الكل و هم محصول جانبي اين واكنش يعني فوروئيك اسيد مورد استفاده در صنايع از جمله صنايع غذايي جداسازي و هويت¬يابي شدند. در ادامه، زنجيره ارزش افزوده برپايه مواد فوراني با توليد مواد دارويي بر پايه حلقه فوران شامل نيتروفورازون، نيتروفورانتوئين و دي¬متيل آمينو فورفوريل الكل به عنوان پيش¬ماده رانيتيدين تكميل شد و محصولات به دست آمده با تكنيك¬هاي FTIR، 1HNMR و 13CNMR شناسايي شدند.
در اختراع حاضر از فرآيند تف جوشي چند مرحله اي و فعالسازي حرارتي استفاده شده است تا با توليد كلينكر سيمان جديد از باطله مس در تلفيق با باطله كارخانه سنگ تراورتن قابليت جايگزيني كامل سيمان در ساخت بتن حاصل شود. افزايش خاصيت سيماني شدن با افزودن ميزان دقيق و محاسبه شده پسماند سنگبري و همچنين فعالسازي حرارتي چند مرحله اي از دماي 1000 تا 1450 درجه سانتي گراد گرفت. شايان ذكر است ايجاد فازهاي آليت، بليت، تري كلسيم آلومينات و تترا كلسيم آلومينو فريت در باطله مورد استفاده مهمترين نوآوري تحقيق حاضر محسوب مي شود. تفاوت اختراع سيمان با استفاده از باطله هاي فراوري معدن مس و لجن كارخانه هاي سنگبري نسبت به اختراعات اشاره شده اين است كه در تحقيقات و اختراع هاي قبلي از مواد ياد شده به عنوان بخش جزئي در كنار مواد اصلي كوره پخت سيمان استفاده شد. اما در اين اختراع كل مواد مصرفي شامل باطله فراوري معدن مس و پسماند كارخانه سنگبري است. همچنين در هيچ يك از اختراع هاي اشاره شده از اين مواد براي توليد سيمان استفاده نشده است و سيمان جديد مي تواند به صورت كامل جايگزين سيمان متداول در بازار شود.
موارد یافت شده: 10